> Telefonisch contact? Bel ons op: 088-7887020

5 tips voor een geslaagd teambuilding event

 17 januari 2018
  912x bekeken
5 tips voor een geslaagd teambuilding event

Laten we niet al te negatief beginnen maar een organisatie heeft het zwaar te verduren. Klachten, veranderingen, financiële tegenvallers….STOP! Gelukkig heb je een sterk team die weet hoe ze met deze uitdagingen om moeten gaan. Toch? Met onderstaande teambuilding  tips organiseer je een dijk van een event die de banden tussen collega’s versterkt en de teamspirit boost. Het doel? Betere samenwerking, onderling begrip en maximale inzet van alle talenten.

1. Een duidelijk doel

Geef van te voren duidelijk aan wat het doel is van de teambuilding dag. Uiteraard moet de dag leuk zijn, maar waarom worden de jaarcijfers eigenlijk gepresenteerd? Wat bereiken we met het spelen van een survival game of een creatieve activiteit? Het effect en succes van de dag wordt groter als iedereen begrijpt waarom de dag georganiseerd wordt.

2. Een overzichtelijke planning

Een stormbaan, speeddaten met collega’s of toch samen het water op? De keuze is reuze. Als je wilt kun je de hele dag volproppen met allerlei programmaonderdelen. Dat werkt averechts, mensen zijn gauw uitgekeken en raken afgeleid. Kies alleen de activiteit(en) die past bij het doel van de dag en de deelnemers.

3. Ontdek elkaars sterke punten

Elk individu heeft een eigen persoonlijkheid en andere competenties. Vandaar dat elke medewerker een meerwaarde heeft èn tegelijk een reden tot conflict kan zijn. Organiseer een activiteit met een opdracht waar iedereen zijn sterke punten kan inzetten. Met een goede, professionele reflectie achteraf krijgt het team naast een leuke middag ook meer inzicht in elkaars talenten.

4. Inspirerende locatie

Bekijk jouw kantoorruimte en bedenk welke locatie het tegenovergestelde is. Raak! Dat is de locatie die zorgt voor de meest frisse ideeën en inzichten. Voeg daar een niet alledaagse energizer of activiteit aan toe en je zult zien dat collega’s elkaar op een andere manier, en dus beter, leren kennen.

5. Follow-up

Zo, dag voorbij en weer aan het werk? Nee. Zorg voor een terugkoppeling van de dag. Vraag daarnaast naar de ervaringen van de deelnemers zodat het volgend jaar nog beter en effectiever wordt.
Hulp nodig? Even sparren? Op zoek naar leuke teambuilding ideeën? Zin in een leuk gesprek? Bel me op 088-7887040!